Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑΣ

Ατυχήματα συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά. Στο σπίτι, στην εργασία, στο παιχνίδι. Κατόπιν ενός τραυματισμού πιθανόν να δημιουργηθούν πληγές στο σώμα μας (ανοιχτά τραύματα) και να αιμορραγεί το τραυματισμένο μέλος.Σε επίπεδο πρώτων βοηθειών, η μόνη σωστή διαχείριση  ακόμα και μιας πολύ σοβαρής αιμορραγίας είναι η άμεση πίεση (επιπωματισμός) τις τραυματισμένης περιοχής. Χρησιμοποιείστε ότι έχετε στη διάθεσή σας προκειμένου να πιέσετε άμεσα την πληγή ενώ ταυτόχρονα μην αφαιρείτε τα εμποτισμένα με αίμα υλικά αλλά προσθέστε νέα από πάνω (υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει και πάλι η πληγή).

Συνοπτικά:



ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑΣ


1) Άμεση Πίεση στην τραυματισμένη περιοχή
2) Επίδεση των αιμοστατικών υλικών (όχι πολύ σφιχτά, και ΟΧΙ πιο πάνω αλλά επί της πληγής)
3) Ανύψωση του τραυματισμένου μέλους
4) Τοποθέτηση πάγου (επί των αιμοστατικών υλικών και ΟΧΙ σε γυμνό δέρμα)
5) Εάν η αιμορραγία συνεχίζεται, ασκείστε ελαφρά πίεση με τα δάκτυλά σας στο μέσο του βραχίονα (αν πρόκειται για χέρι) ή στο εσωτερικό του μοιρού (εκεί δηλ που κόβει το σλιπάκι, αν πρόκειται για πόδι)
                                                   6) Άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο. 


Οι παραπάνω συμβουλές, αποτελούν κομμάτι του προγράμματος "Πλήρης Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών" ή της "Βασικής Υποστήριξης Ζωής" μέσα από την οποία θα μάθετε να διαχειρίζεστε και άλλα περιστατικά τα οποία τείνουν να γίνουν απειλητικά για την ανθρώπινη ζωή.

Δηλώστε συμμετοχή σε κάποιο από τα προγραμματισμένα σεμινάρια της Rescue Training International.





 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου